oud-goud omsmelten

 

Onder professionele begeleiding bied ik je mogelijkheden om kennis te maken met het geheim van de (goud-) smid..

 

Voor het maken van een persoonlijke sieraad kun je een privé workshop boeken met bijvoorbeeld 2 of 3 personen.. Ook voor het verwerken van oud goud of het hergebruiken van oude sieraden is dit een goed idee. Hiermee bewaar je vaak een dierbare herinnering.

 

Voor een leuke middag of avond kun je in een workshop een sieraad van ''oud'' of nieuw goud komen maken. Gouden hanger, gouden ring of gouden oorbellen.

 

Informeer eens naar de mogelijkheden, om uw eigen oud goud te gieten en daar een draagbaar en dierbaar nieuw sieraad van te laten maken. Voor jezelf of om cadeau te geven.

 

Geschikt voor zowel individueel als met 2 personen. Of geef eens een workshop cadeau voor een verjaardag of speciale gelegenheid en kom samen met iemand die dierbaar is voor je.


''oud''-goud omsmelten

 

 

In deze workshop mag je zelf oud goud omsmelten en gieten in een mal, naar bruikbaar materiaal. Dit goud moet dan nog gewalst en bewerkt worden naar plaat of draad. Daarvan kan ik een nieuw sieraad voor je maken. Een bijzondere ervaring is ook het gieten van oud goud in een waterbad. In water ontstaan de meest bijzondere vormen, de nuggets. Altijd uniek en totaal verschillend. De vorm is niet te beïnvloeden, het resultaat wel. Hiermee creëer je namelijk direct de basis voor een nieuw sieraad met een verhaal. Zo kun je het goud wat niet meer geschikt is voor het omsmelten naar basis materiaal, tóch gebruiken. Direct krijgt het meer waarde dan puur de geld-waarde en blijft die emotionele herinnering ook bewaard.

 

Deze workshop is zeker geschikt om te doen samen met je familie of kinderen. Het is een boeiend proces. Dit is een workshop met veel persoonlijke aandacht en een unieke ervaring. Jullie mogen zelf aan de slag. Uiteraard onder begeleiding, met de brander, de smeltbakjes, een mal of een waterbad en het oude goud. Ook het toevoegen van een mooie edelsteen, diamant of parel is mogelijk. Eventueel verkregen uit de oude sieraden, want uiteraard worden die niet gegoten, maar soms wel overnieuw gezet.

 

Goud gieten workshop bij Jacqueline:

Op afspraak dagelijks mogelijk, ook voor een workshop in het weekend of op een avond zijn er mogelijkheden.

 

Kosten

De emotionele waarde van een zelfgemaakte sieraad is natuurlijk niet in waarde uit te drukken.. Maar de workshop kosten zijn vanaf € 95,00 voor het gieten. De kosten van de workshop zijn inclusief gebruik van de brander, gietgereedschap en materialen. Een workshop duurt gemiddeld 1 tot 2 uur. Bovenop de workshop kosten, komen nog de kosten voor het maken van de sieraden en de extra materialen. Deze kosten hangen natuurlijk geheel van jullie wensen af. Om een hanger te maken van een nugget hebben we bijvoorbeeld gouden oogjes nodig en die moeten worden gesoldeerd, voor een ring heb je nog een basis nodig. Je kunt ook bestaande eigen ringen gebruiken om een gietsel te dragen of oude sieraden kun je hergebruiken. Dan bespreken we met een ontwerp de kosten en mogelijkheden.

 

Gietkosten € 95,00.

Goudenhangoogjes vanaf € 35,00. inclusief solderen en montage.

Eensmalle basis ring in geelgoud vanaf € 250,00 inclusief solderen een montage.

Deprijs wordt bepaald door het gewicht van de ring en de goudkoers op dat moment.

Een smalle zilveren basis ring vanaf € 50,00 inclusief montage.

Diamantje zetten vanaf € 25,00 / Nieuwe edelstenen en diamant volgens prijsopgave na ontwerp.

Parel vanaf € 27,50 (zoetwaterparel incl. montage)

Indien de workshop langer duurt dan 2 uur, komt er € 35,00 per uur bij.

Tijdens de workshop wordt er al een keuze gemaakt voor een ontwerp en het materiaal.

Daarmee wordt er een inschatting van de prijs en levertijd gemaakt. Deze prijzen zijn inclusief 21% btw.

 

Reservering en betaling

Bij reservering van de workshop, ontvang je een email met de factuur voor het gieten en de workshop voorwaarden. De reservering wordt definitief na ontvangst van de betaling van het workshop bedrag.

Daarmee accepteer je automatisch de voorwaarden waarvan je dan in kennis bent gesteld.

Wanneer de sieraden worden afgehaald dienen het extra materiaal en de montage kosten contant of d.m.v.pin, te worden voldaan.

 

Informatie

Ben je enthousiast geworden en wil je graag meer informatie over je persoonlijke mogelijkheden of heb je al ideeën en wensen? Neem contact met me op voor meer informatie, of voor een afspraak. Kom gerust vrijblijvend langs, maar bel me even vooraf. Het atelier is geopend op afspraak en bij aanwezigheid.

 

Ps:

Ook zilver gieten is natuurlijk mogelijk!

voor meer informatie:

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.